Четвер, 09.05.2024, 23:50
Вітаю Вас Гість | RSS

ВЕЛЕТЕНСЬКА ЗОШ І-ІІІ ступенів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 26
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Листопад » 27 » «Геть куріння - ми за здорове покоління!»
09:37
«Геть куріння - ми за здорове покоління!»

 «Геть куріння - ми за здорове покоління!»

 

У рамках місячника «За здоровий спосіб життя» у Велетенській ЗОШ І-ІІІ ступенів проходили заходи: кінолекторій для старшокласників під назвої «Зламай цигарку, поки  сигарета не зламала тебе!» Засідання круглого столу за темою «Шкідливі звички: це особисте?»(практичний психолог школи Гороховська В.К.),Лекції для 1-11 класів «Причини та наслідки вживання наркотиків» (мед.сестра Лук’янова О.М.)Представник червоного хреста провела майстер-клас для учнів 10 класу «Правила першої медичної допомоги у мирний та військовий час» (Сухорукова О.В.).

У Міжнародний день відмови від тютюну, який традиційно відзначається у третій четвер листопада, учні провели  акцію «Геть куріння - ми за здорове покоління!» серед населення села Велетенського.

          Школярі   пройшли по вулиці 20 листопада пропонуючи курцям обміняти цигарки на цукерки та розповсюдили листівки з інформацією про паління та з закликом проведення здорового способу життя. Активісти влаштували флеш-моб, мета якого була показати пропаганду здорового способу життя та відмови від куріння, формування у  людей  негативного ставлення до цієї шкідливої звички.,   В кінці флеш-мобу була розтоптана велика сигарета.

Активісти антитютюнової акції тримали у руках плакати: "Скажемо курінню ні!", "Ми проти паління – за здорове покоління" та інші.

Учасники акції підготували   інформаційну презентацію про шкідливість куріння. Вони повідомили учням такі невтішні факти "тютюнової" статистики по Україні:   

- Україна займає перше місце у світі за кількістю курців. Це стосується і старшокласників.

- Кожен четвертий підліток в Україні викурює першу сигарету у віці 10 років (за даними ВООЗ).

- Всього в країні налічується близько 9 мільйонів активних курців, які складають третину всього працездатного населення країни.

Учасники акції сподіваються, що нехай лише кілька осіб і, можливо, навіть не сьогодні, але все ж таки замисляться про шкоду від куріння та зможуть відмовитися від цієї небезпечної звички. Адже сьогодні перемагає здоровий спосіб життя. А курити – вже не модно!

Велетенська ЗОШ І-ІІІступенів.

Педагог-організатор Островенко К.В.

Заступник з ВР Чоловська Ю.Д.

Переглядів: 315 | Додав: Сергеевич | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930